Skogspromenaden

På frågan över vad som kan få hjärtat att sluta kännas tungt och stegen att bli lättare så är det givna svaret: Skogspromenaden. Ta en promenad så snart du får möjlighet. Stäng av telefonen och gör dig otillgänglig för en timme eller två. Säg till en vän var du skall vistas men gå sedan ensam och var inte rädd för att gå vilse ett tag.

”Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.”
~ Robert Frost

I den djupa skogen är du aldrig ensam och kommer du dit med en god intention och berättar högt om denna, så är chansen god att livet kommer att kännas lättare. Går du också tyst och lyssnar uppmärksamt på skogens ljud istället för att grubbla över dina tankar så nås du ofta av budskap som du behöver höra.

I skogen finns det varelser som endast visar sig om de själva vill, men det betyder inte att de undviker oss människor. Det innebär att mötet sker på deras villkor om de är intresserade. De uppskattar rättframhet och enkla ord från ett ödmjukt hjärta. De åstadkommer sällan materiella mirakler utan guldkitteln vid regnbågens slut är istället fylld av visdom.

Gå utan att lämna spår

Ursprungsbefolkningar världen över har bevarat kunskapen hur människor bör leva för att vara i samklang med naturen. De vet att vi endast fått världen till låns och att vi förvaltar den för våra kommande generationer. Ibland kan dessa ideal idag kännas nästan överväldigande och i värsta fall lämnar de oss istället nedslagna och skuldtyngda. Så se det istället ur ett mindre perspektiv: Gör din skogsvandring vacker. Gå utan att störa och bryt inga kvistar i onödan. Gör du upp en lägereld så förbered eldstaden väl så du kan lämna platsen utan oreda då du går därifrån. Visa hänsyn för skogen och fundera över hur du egentligen hör samman med naturen omkring dig.

Lämna ett svar