Vi behöver våra vänner

Igår firade jag fullmånen tillsammans med en kär vän. Det var en stark ceremoni samtidigt som en stor storm råkade rasa utanför. Vi tände en eld i kaminen och skapade tillsammans våra intentioner. Fullmånen hjälper oss att släppa det som behöver släppas och mångudinnan kan ge helande för en själ som behöver tröst i processen.

Ceremonier och ritualer som syftar till att ge upp gamla saker och bjuda in något nytt blir ofta både känslosamma såväl som kraftsamlande och upplyftande. Det finns inte sällan en sorg någonstans där bakom som vi först måste se och känna innan vi kan ge upp den för något nytt. Det som finns samlat inom dig behöver tas på allvar och inga delar av processen går att hoppa över. Samtidigt är känslan av att genomgå en själsligt renande process ofta något helt underbart. Efteråt är det lättare att se varför somliga saker var så svåra att släppa och lärdomarna du behövde göra för att kunna gå vidare.

Men det är inte en lätt sak att göra; att släppa taget och våga sig på något nytt. Därför är det fint att göra det tillsammans. Att hitta igenkännandet och stödet hos dem som ser vem du egentligen är, kan lyfta dig och ge dig kraften att våga ta språnget till det nya.

Under ceremonin så trummade vi länge och intensivt. Någon gång under trumningen så plötsligt kom mitt första stora kraftdjur som jag inte sett på länge. Plötsligt var han där, framför mig i all sin prakt och kraft! Vacker som jag såg honom för första gången. Han dansade vilt för min trumma medans jag sjöng hans sång. Hans gåva gav mig modet att släppa det jag behövde släppa.

Vi behöver våra vänner, såväl de mänskliga som de i andevärlden.

Lämna ett svar